Nu is een bezoekje Legoland niet iets wat je even op een woensdagmiddag doet, maar stel je gaat naar Denemarken, Duitsland, Engeland of zelfs de VS en denkt daarbij aan een bezoek aan Legoland (wat zeer is aan te raden, zeker ook voor volwassenen) dan hier een aantal tips. Wij hebben ons tijdens onze vakantie twee dagen prima vermaakt in Legoland en dat was helemaal top geweest als ik van een aantal zaken op de hoogte was geweest (meer research doen vóór de vakantie wil dan ook wel helpen natuurlijk). Wij zijn in Legoland Denemarken geweest. Er zal tussen de parken best wel wat verschillen zijn. Wij hebben zelf op de Billund Camping gestaan, vlak naast het park. De camping is redelijk aan de prijs, maar je kunt lopend naar Legoland, wat je natuurlijk benzine en parkeergeld uitspaart. Bovendien kun je als ouders van wat oudere kinderen terug naar je tent gaan als je genoeg gezien hebt en kunnen de kinderen gewoon nog even blijven en later teruglopen.Maar nu wat meer over een bezoek aan Legoland. Er zijn diverse aanbiedingen. Wij hebben gebruik gemaakt van de aanbieding van de ANWB. Op vertoon van je ANWB kaart (“show your card”) krijg je een tweedaags ticket voor de prijs van een ééndaagsticket. Je kunt dan twee dagen op elkaar volgend terecht in Legoland. Onze jongste kind kregen wij gratis naar binnen via de bon in het legoboekje dat in de meeste speelgoedzaken te krijgen is. Maak je gebruik van de ANWB aanbieding dan is het handig om twee boekjes te hebben voor elk kind onder de 12 jaar, want op de bon mag je maar één dag naar binnen. Bij meerdere kinderen, dus ook meerdere boekjes verzamelen. Tickets voor Legoland kun je online kopen en betalen. Je koopt dan een ééndaagsticket en op vertoon van je ticket en je ANWB pas krijg je een kaartje voor de volgende dag. Je kunt ook je ticket bij de Billund Camping kopen. Op vertoon van je ANWB pas krijg je daar dan een tweedaagsticket. Je voorkomt bij voortijdig kopen dat je in de rij moet staan bij de ingang. Beide dagen dat wij er waren viel de rij reuze mee, maar wellicht hadden wij dan geen topdag te pakken. Twee dagen is echt wel aan te raden, zeker met wat oudere kinderen. Er is veel te zien en te doen en dan kan het een beetje op een ontspannen manier. Vooral onze jongens (12 en 15) hebben zich de beide dagen prima vermaakt.
Wat verder handig is om te weten is dat Legoland met Quick Passes werkt. Dit zijn tickets die je kunt ophalen waarmee je langs de rij van een zevental attracties kunt lopen en direct naar binnen kunt. Als er een rij is van 45 minuten wachten is zo’n pas echt ideaal, zeker als je wat meer wilt doen op een dag dan in een rij staan wachten. Quickpassen kunnen in Legoland zelf geprint worden (wel een tijdje in de rij staan), maar ook al thuis via internet.
Er zijn een aantal restricties. Er is maar beperkt toegang voor quickpasses per rit, dat betekent dat je een pas krijgt voor een bepaalde tijd en ben je wat laat met reserveren, dan wordt het soms een hele puzzel om met de hele familie tegelijk alle attracties te doen. Dus tijdig printen vanaf internet is wel een aanrader (nb 2014: quickpasses worden niet meer uitgegeven)
Een quickpass is 20 minuten geldig. Wil je bijvoorbeeld met een quick pass in de X-treme Racers (een soort achtbaan), dan staat daar een begintijd op en een geldig tot tijd, bijvoorbeeld 10.20 uur, niet meer te gebruiken na 10.40 uur. Van wat ik begrijp van de website van Legoland is het park in Denemarken het enige park wat gebruik maakt van gratis quick passes. Legoland Duitsland kent een Express-Pass. Deze kost echter €50 (plus toegang) en er worden maar een beperkt aantal passen per dag uitgegeven.
[NB – op de website van Legoland kan ik nu (2014) niets meer terugvinden over de quick pass – wel over de express pass. Waarmee ik denk dat de quickpasses niet meer worden uitgegeven en vervangen zijn door de express passes)
Voor oudere kinderen is ook Mindstorm leuk. Dit is lego die je met de computer kunt besturen. Ook hier is maar beperkt toegang en dit is niet online te reserveren. Het beste is om direct bij het binnenkomen van het park naar de mindstorm hal te gaan en een tijd te reserveren. Een mindstormsessie duurt ca 45 minuten. Hou bij het reserveren dus rekening met de eventueel al uitgeprinte quick passes.
Verder is er gewoon veel te zien en veel te doen voor jong en oud. De websites van de verschillende parken geven veel informatie, maar zijn in het engels, duits of deens. De sites van alle parken zijn te bereiken via www.legoland.com
Ben je ook in Legoland geweest (in Denemarken of ergens anders) en heb je nog aanvullende tips, schrijf die dan neer bij de reacties zodat ook andere mensen weer van jouw tips gebruik kunnen maken.
NB. Binnenkort verschijnt er een vernieuwd artikel over Legoland. Want in de loop van de tijd is er natuurlijk best wel wat veranderd.
Hier alvast een link naar een kortingsbon voor Legoland Denemarken
Geef een reactie