Nog even dan is de Cito-toets. Maar de folders voor alle vervolgscholen liggen hier al op tafel en ook de lokale kranten staan vol met advertenties. We hebben al ervaringen met de open dagen van de scholen, maar ik weet nog wel dat ik blij was dat ik al in groep 7 met mijn oudste naar een aantal scholen was geweest. Je bent je toch bewuster van waar je op wilt letten. Naast het boekje ‘De kies een school gids’, is er ook een checklist op de website van de Oudersite BAO (Basisonderwijs) van Kennisnet.
miep zegt
Dit is een vraag, geen reactie, maar heeft wel betrekking op schoolkeuze.
Wat te doen bij het advies, dat je kind naar het gymnasium kan, maar dan met een reistijd (twee bussen) van 2 uur per dag extra te maken heeft t.o.v. naar de scholengemeenschap om de hoek te gaan?
Wat zijn de voor- en nadelen van het gymnasium?
Wat is tegenwoordig nog het nut van Latijn en Grieks?
Alle reacties en links naar sites met nuttig info worden op prijs gesteld.
Redactie zegt
Gymnasium is voor kinderen die ruim VWO advies hebben en die wat met talen hebben. Het is een soort extra uitdaging. Latijn en Grieks kunnen leuk zijn. Grieks leer je veel over de Griekse Mythologie en Latijn is natuurljk de basis van veel europese talen. Maar een kind met Gymnasium advies kan net zo goed naar een scholengemeenschap op de hoek. Voordelen daarvan zijn ook nog eens, dat als ze Latijn en Grieks toch niet zo leuk vindt, ze niet naar een andere school hoeft. Heeft de scholengemeenschap op de hoek ook niet een gymnasiumklas? De meeste scholengemeenschappen bieden dit ook aan. Kijk ook eens op de oudersite Basisonderwijs van Kennisnet en op de Oudersite Voortgezet onderwijs van Kennisnet. Daar staat veel informatie over schoolkeuze en verschillende schooltypen.